Introductiecursus

Zin om te komen rugbyen?

Senioren introductiecursus (18 jaar en ouder) zonder ervaring

  • 2x per seizoen start URC een introductiecursus De eerstvolgende start augustus 2022, maar op maandag 16 en woensdag 18 mei geven we alvast een voorproefje.
  • In augustus starten we met zes weken elke dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 21.30 training te geven
  • kosten voor de introductiecursus bedragen € 40.00
  • deelname hieraan verplicht je tot niets

Voor vragen over deze cursus zoals data, extra informatie of om je aan te melden voor de introductiecursus, stuur je een mailtje naar: Introductie@UtrechtseRugbyClub.nl.

Onder leiding van ervaren en enthousiaste rugbytrainers leer je de basis van het rugbyspel. Maak je dus vooral geen zorgen als je geen of weinig rugby ervaring hebt! Vanaf de 6e introductieweek train je mee met de bestaande dames- of herenteams en breng je gelijk in de praktijk wat je geleerd hebt. Na de trainingen drinken we een drankje aan de bar en kun je je nieuwe clubgenoten leren kennen.
De trainingen vinden plaats bij de Utrechtse Rugby Club op Sportpark Rijnvliet (Routebeschrijving).

Op onze Rugby Wiki pagina vind je een korte uitleg over het rugby spel.

Jeugd (tot 17 jaar)

De meeste jeugdteams trainen op dinsdag- en donderdagavond. Alleen de jongste rugbyers hebben aangepaste dagen: de Turven trainen alleen op dinsdagavond, de Guppen op zaterdagochtend.

Voor slechts € 40,- kun je 6 weken meetrainen. Tijdens deze periode leer je de basisvaardigheden van het rugbyspel. Hierna beslis je pas of je lid wil worden van URC.
Inschrijvingen gaan op basis van binnenkomst. De introductiecursus voor de jeugd start meestal na een schoolvakantie. Als je een mail stuurt naar jeugdleden@UtrechtseRugbyClub.nl dan krijg je de meest recente informatie. Geef dan je naam of naam van je kind én het geboortejaar door, dan kunnen wij meteen zien in welk team je (kind) thuishoort en of er op korte termijn plek is.

Kijk voor de exacte trainingstijden op de jeugd teampagina.