Over URC

DE UTRECHTSE RUGBY CLUB

De Utrechtse Rugby Club is opgericht in 1967 als 17e rugbyvereniging van Nederland, van de nu ongeveer 100 verenigingen. Wij zijn begonnen op de sportvelden aan de Manitobadreef. Sinds 3 september 2011 hebben we onze nieuwe accommodatie in gebruik genomen op Sportpark Rijnvliet.

URC is aangesloten bij de Rugby Nederland en heeft momenteel ruim 500 leden en donateurs. De heren nemen met 3 teams deel aan de competitie, verdeeld over de diverse klassen. URC 1 speelt in de eerste klasse en leverde spelers aan de nationale selecties. Ook de dames zijn goed vertegenwoordigd bij URC, het damesteam speelt ook in de eerste klasse. De jeugd van URC is vertegenwoordigd in alle leeftijdscategeorieën vanaf 4 jaar, en maakt de laatste jaren een enorme groei door.

OVER URC EN SUS​

De Utrechtse Rugby Club bestaat uit een vereniging en een stichting: de Stichting URC Support.

De Utrechtse Rugby Club (URC) bestaat uit het bestuur van URC en de Stichting URC Support (SUS). De SUS faciliteert de vereniging in gebouw, rugbyvoorzieningen en bar. Daarnaast worden alle plannen van het URC bestuur in overleg met de SUS gemaakt.

Rugby Wiki

Wat is rugby?

Rugby wordt door twee teams van 15 spelers gespeeld met een eivormige bal buiten op een grasveld vanaf september tot en met mei. De speelduur bedraagt 2 maal 40 minuten met een korte rust op het veld. Na de eerste 40 minuten wisselen de teams van speelhelft. Het doel van het spel is om als team zoveel mogelijk punten te halen.

Geschiedenis

FITNESSCLUB UTRECHTSE RUGBY CLUB

Toen de URC op het sportpark Strijland haar veld en clubhuis in gebruik nam had de vereniging nog niet de beschikking over een fitnessruimte. Aan krachttraining werd dus niets gedaan terwijl dat in deze sport echt wel nodig is. Veel spelers hebben een zittend beroep en op de trainingen werd over het algemeen genomen heel veel lopend met de bal gedaan. Ik weet nog goed dat Geert Melisse als enige trainer ons gedurende de zomermaanden op het veld krachtrainingen liet doen om fit te zijn voor het nieuwe seizoen.