Touch rugby

Touch Rugby, of kortweg “Touch”, is een snelgroeiende en leuke variant van rugby die over de hele wereld wordt gespeeld door mannen en vrouwen van alle leeftijden en niveaus. Het is vergelijkbaar met rugby, maar zonder tackles, scrums, rucks en mauls. In plaats daarvan ligt de focus van touch rugby op snelheid en behendigheid, pass- en vangtechniek en tactisch teamspel. Het resultaat is een snel en spannend spel waar iedereen van kan genieten.

Eenvoudige uitleg van de regels van Touch Rugby vind je op de websites van Touch Nederland en Touch Football Australia. Ons team bestaat uit mannen en vrouwen, Nederlands en internationaal, met verschillende sportieve achtergronden (rugby en niet-rugby) en niveaus. We zijn een inclusieve en vriendelijke groep die samenwerkt om de beste spelers en het beste team te zijn dat we kunnen zijn, terwijl we vrienden maken en plezier hebben op en naast het veld. 

Training en competitie

We spelen in de Touch NL competitie tegen andere touch rugby teams in Nederland, maar ook in sociale en competitieve toernooien in Europa. Touch rugby biedt ook geweldige mogelijkheden om op hoog niveau te spelen. Verschillende spelers in ons team hebben Nederland of andere thuislanden vertegenwoordigd op Europese en Wereldkampioenschappen.

Trainingsschema

Maandag | 20:00 – 22:00

Woensdag | 20:00 – 22:00

STAF

English

New to Utrecht (or not) and looking for a fun team sport to play and opportunity to meet new people? We’re your team!

Our team is made up of men and women from the Netherlands and many other countries, with a range of ages and sporting backgrounds. Given our international element, our training and team communications are in English.

We train twice a week on Mondays and Wednesdays at 8-10pm. We are a fun and inclusive group and like to socialise just as much as we like to play. We play weekend games against other touch rugby clubs in the Netherlands and play in social and competitive tournaments in Europe.

Komende evenementen en wedstrijden

No Events