Jeugd

Bij URC kun je al rugbyen vanaf 4 jaar! De jeugd is onderverdeeld in verschillende categorieën van twee jaar, afhankelijk van het geboortejaar.

Colts

< 18 jaar

Spelers van de Colts  zijn onder de 18 jaar. In dit seizoen spelen de Colts met twee teams competitie. Dit zijn URC Colts 1 en URC Colts 2.

Junioren

< 16 jaar

Bij de junioren ontwikkelen de spelers zich verder op hun favoriete posities. Het teamspel is daarbij heel belangrijk en leren de spelers elkaar positief te coachen.

Cubs

< 14 jaar

De Cubs zijn spelers die onder de 14 jaar zijn. Deze 12- en 13-jarigen zijn de jongste categorie rugbyers, die op een heel veld wedstrijden in een volwaardige competitie spelen.

Mini's

< 12 jaar

Mini’s spelen met 12 kinderen in één team op een veld over de breedte. Dit is de laatste leeftijdscategorie waarin de kids nog geen 15-a-side rugby spelen. Bij de mini’s leren spelers voor het eerst om op een vaste positie in het veld te spelen. Daarnaast maken de mini’s kennis in het spel met de 5-mans “contested” scrum, het kicken van de bal en de line-out.

Benjamins

< 10 jaar

In dit team maken de kids voor het eerst kennis met de fysieke kant van rugby en dus ook het tackelen. Respect en veiligheid staan hierbij (uiteraard) voorop.

Turven

< 8 jaar

De Turven zijn jongens en meisjes van 6 en 7 jaar oud (U8). In deze leeftijdscategorie ligt de nadruk op het rugbyspel leren kennen, plezier maken en leren samenspelen. De Turven spelen ‘Tag-rugby’, wedstrijden zonder fysiek contact

Guppen

< 6 jaar

De guppen zijn met de leeftijd van 4 en 5 jaar (U6) de jongste spelers van URC.  Op deze leeftijd staan de trainingen vooral in het teken van plezier hebben en spelenderwijs bekend raken met elementen van rugby.

Wil jij ook bij URC komen rugbiën?

Dat kan! 2x per seizoen starten we bij URC een introductiecursus. Gedurende 6 weken worden tijdens de trainingen op dinsdag- en donderdagavond de basisbeginselen van het rugbyspel geleerd. Wil je hieraan meedoen? Stuur een mail naar introductie@utrechtserugbyclub.nl

Spelers van 18 jaar en ouder behoren tot de senioren (geb. in 2004 of eerder). Ben je jonger dan 18 jaar (geboren in 2005 of later) dan word je ingedeeld bij een van de jeugdcategorieën.